Jadłospis

  

                                                  

                                           

 

Dania zaproponowane w jadłospisie zostały przygotowane w oparciu o składniki mogące zawierać w swoim składzie substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji. Substancje te mają przyporządkowane numery od 1- 14. Numery te będą pojawiać się w jadłospisie przy potrawach:

  1. Zboża zawierające gluten                                                        
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne i produkty pochodne                                                       
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy i migdały
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki